AAN DE RONDE TAFEL

AAN DE RONDE TAFEL

Op maandagavond 17 december 2018 organiseert Tafelronde 140 Papendrecht voor de derde maal “Aan de ronde Tafel”, een gezellig en sfeervol kerstdiner voor eenzame ouderen uit haar verzorgingsgebied (Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Molenwaard).

Om ons heen zien en horen we steeds vaker over ouderen die behoefte hebben aan gezelschap of een uitje. Deze mensen verdienen volgens ons extra aandacht, vooral rond de feestdagen. Om deze mensen een mooie avond te kunnen bezorgen, ontstond bij ons het idee om juist deze mensen eens flink in de watten te leggen en samen te brengen.

Ben of ken je iemand die dit goed zou kunnen gebruiken? Woont er iemand bij jou in de buurt waarvan je weet dat deze persoon wel toe is aan een uitje? Je kunt meehelpen door hem/haar bij ons aan te melden, je kan dit doen via het aanmeldformulier op deze website.

TAFELRONDE 140 PAPENDRECHT

De Nederlandsche Tafelronde is onderdeel van Round Table International, een internationale service-organisatie. Het motto “adopt, adapt, improve” geeft duidelijk aan dat de leden van de Tafelronde bij elkaar zijn op basis van vriendschap en met elkaar, van elkaar leren en groeien. De Tafelronde heeft als doel via de leden van de Tafel de maatschappij te dienen.

In Nederland zijn inmiddels 198 “Tafels”. Iedere Tafel heeft minimaal een vijftiental leden en is herkenbaar aan een eigen nummer, in volgorde van oprichting. Tafelronde “Papendrecht” is actief in de regio Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Molenwaard en heeft nummer 140. De Tafel “Papendrecht” is opgericht op 31 maart 1979.

Tafelaars zijn ondernemende mannen uit verschillende beroepsgroepen, tussen 25 en 40 jaar en werkzaam en/of woonachtig in de regio Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Molenwaard.