Cheque Alblasserdamse Reddingsbrigade

10 april 2017 heeft Tafelronde 140 Papendrecht een cheque uitgereikt aan de Alblasserdamse Reddingsbrigade. De ARB ondersteunt RT140 al vele jaren tijdens de Sintintocht te Papendrecht. De leden van RT140 waren het dan ook snel unaniem eens dat de ARB een financiële bijdrage verdient.

Sinds 1957 houdt de ARB zich bezig met het opleiden van zwemmend redders. Door het leren van de juiste zwem- en reddingstechnieken kunnen deze mensen doeltreffend ingrijpen bij waterongevallen zoals aan een auto te water, een boot-ongeluk of een kind dat in de sloot valt. Alle zwembrevetten en –diploma’s zoals bepaald zijn door Reddingsbrigade Nederland kunnen bij de ARB worden gehaald.

Lid worden?

Iedere maandagavond organiseert de Alblasserdamse Reddingsbrigade (ARB) gratis lessen voor eenieder die zichzelf en anderen wil (leren) redden bij waterongevallen. Op deze avond kan de jeugd kennismaken met de ARB en worden de fijne kneepjes van het reddingsvak aangeleerd.

ARB heeft een mooi bestedingsdoel. Er is behoefte aan nieuwe flippers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de afbeelding zijn van rechts naar links zichtbaar algemeen bestuurslid Hans Wijling, secretaris Ronald Lodder en algemeen bestuurslid Joanne van den Hoek van de ARB en public relations officer Alex Janssen van Tafelronde 140 Papendrecht.