Donatie voor Sociale Moestuin Papendrecht

Tafelronde 140 Alblasserwaard heeft onlangs een cheque van 1000 euro uitgereikt aan Stichting Sociale Moestuin Papendrecht. Dit is de stichting achter onder andere het voedselbos in het Noordhoekse Wiel en de Voedselbron moestuin, die groente kweekt voor de klanten van de voedselbank.

Namens de Tafelronde waren Dirk Stouthart en Tom de Winter aanwezig Zij kregen een rondleiding van vrijwilligers Marco Matla en Nancy Dykstra.

De Tafelronde kwam in contact met voorzitter Leo Quist van Stichting Sociale Moestuin Papendrecht tijdens zogenoemde ‘speeddates’ tussen Serviceclubs en Goede Doelen. Dit werd eind vorig jaar voor het eerst in Papendrecht georganiseerd door het Platform Maatschappelijke Verkenning (PMV), dat is een afvaardiging van de Papendrechtse gemeenteraad.

Dirk Stouthart: “Het is geweldig om te zien dat dit initiatief er is in Papendrecht. Wat zijn deze mensen gepassioneerd en hoe mooi is het dat al die verse groenten en fruit van ‘de voedselbron’ naar de voedselbank gaan. Wij als tafelronde zijn blij dat we dit project met deze cheque kunnen ondersteunen.”

Op de foto van links naar rechts Leo Quist en Marco Matla van Stichting Sociale Moestuin Papendrecht en Dirk Stouthart en Tom de Winter van Tafelronde 140 Alblasserwaard.