Tafelronde 140 reikt een digitale cheque uit aan Stichting Voor Sara

Zaterdag 18 april had een fantastische dag moeten worden. Op deze dag zou de 7de editie van Kids and Cars plaatsvinden. Dit jaarlijks evenement is voor kinderen die het wat minder hebben of vaak in het ziekenhuis verblijven. Zij staan deze dag centraal en rijden mee in bijvoorbeeld een Ferrari, Porsche of Lamborghini. Helaas mocht het dit jaar niet zo zijn vanwege COVID19. Helaas geen glimlachende en glunderende kinderen…

Maar daar blijft het helaas niet bij. Met dit evenement zou namelijk ook geld op worden gehaald voor Stichting Voor Sara. Deze stichting is eind 2016 opgericht door Bram en Emine, de ouders van Sara Verbrugge. Sara lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte MDC1A. Kinderen met MDC1A worden over het algemeen niet oud. Bovendien brengt de spierzwakte veel beperkingen met zich mee in het dagelijks leven. Daarom zetten Bram en Emine zich met hart en ziel in voor Sara en alle andere kindjes met deze verschrikkelijke spierziekte. Door de coronacrisis viel de bijdrage voor dit goede doel ook in het water.

Tafelronde 140 Alblasserwaard baalde van de situatie. Ze zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en zijn op zoek gegaan naar een ‘potje’. Deze is gevonden in de (financiële) meeropbrengst van de Sinterklaasintocht die Tafelronde 140 jaarlijks in Papendrecht organiseert. Zodoende hebben we Stichting Voor Sara alsnog kunnen verblijden met een bedrag van €5.000,-. Een zeer welkome donatie, want vanwege de coronacrisis zijn alle acties stil komen te liggen en krijgt Stichting Voor Sara bijna geen donaties meer binnen.


Gezien de kwetsbare gezondheid van Sara zat een persoonlijke overhandiging er nu niet in, maar via een videogesprek is het alsnog gelukt om de cheque te overhandigen aan Bram Verbrugge, vader van Sara en voorzitter van de stichting.

PS: In deze tijd van corona krijgt Stichting Voor Sara bijna geen donaties meer binnen. Wilt u ze helpen het wetenschappelijke onderzoek door te laten lopen? Ga dan snel naar www.voorsara.nl!

Tafelronde 140 doneert €5.000,- aan Stichting Zakgeld

Afgelopen week heeft Tafelronde 140 Alblasserwaard, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, een cheque overhandigd aan Stichting Zakgeld.

Tafelronde 140 is een serviceclub van ondernemende mannen woonachtig of werkzaam in de Alblasserwaard tot een leeftijd van 40 jaar oud. Ieder jaar helpen zij Sinterklaas bij zijn aankomst en rondrit door Papendrecht en bij de verzorging van het Feest van Sinterklaas op de Meent. De 18 leden doen dit niet alleen maar met ondersteuning van vrijwilligers, samenwerkingspartners en zeker dankzij sponsoren. Dit zijn bedrijven uit de regio die de Sint-festiviteiten financieel mogelijk maken.

Naast dat het primair een feest voor de kinderen uit de regio is, probeert Tafelronde 140 ieder jaar een bedrag te schenken aan een wisselend goed doel van de meeropbrengst. Omdat Sinterklaas een feest voor ieder kind moet kunnen zijn is unaniem besloten een bedrag aan Stichting Zakgeld te doneren. Zakgeld heeft sinds 2017 het project “Zak vol Geluk”. Daarmee bezorgen zij inmiddels bijna 5.000 kinderen uit financieel kwetsbare gezinnen een onvergetelijke Sinterklaasavond. Kinderen mogen hun eigen verlanglijstje samenstellen en krijgen geen gestandaardiseerd cadeau, maar een ‘echte’ zak voor het hele gezin. Bezorgd met een bons op de deur. In de afgelopen jaren hebben zij steeds meer kinderen via Stichting Leergeld kunnen bereiken en zijn na de Drechtsteden uitgebreid naar Molenlanden.

Met de donatie van de Tafelronde kunnen ruim 150 extra kinderen van een cadeau worden voorzien. Stichting Zakgeld is erg blij met deze gift. Zeker in deze tijd van de coronacrisis, waardoor mogelijk nog meer gezinnen in financiële nood gaan komen, kan dit voor de kinderen in die gezinnen straks een klein lichtpuntje zijn op pakjesavond!


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is uitreiking-cheque-definitief-scaled.jpg